Item type |
学術雑誌論文 / Journal Article(1) |
公開日 |
2015-08-27 |
タイトル |
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タイトル |
ライムケーキの低温固化と調湿機能の評価 |
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言語 |
ja |
タイトル |
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タイトル |
Low Temperature Solidification of Lime Cake and its Humidity Regulating Characteristics |
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言語 |
en |
言語 |
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言語 |
jpn |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
ライムケーキ |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
固化体 |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
自律型調湿機能 |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
lime cake |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
solidified substance |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
humidity regulating material |
資源タイプ |
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資源 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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タイプ |
journal article |
アクセス権 |
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アクセス権 |
open access |
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アクセス権URI |
http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 |
著者 |
伊藤, 英信
外山, 寛之
畦田, 文博
二俣, 正美
高橋, 順一
岸, 政美
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著者別名 |
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識別子Scheme |
WEKO |
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識別子 |
41024 |
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姓名 |
Itoh, Hidenobu |
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言語 |
en |
著者別名 |
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識別子Scheme |
WEKO |
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識別子 |
41025 |
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姓名 |
Toyama, Hiroyuki |
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言語 |
en |
著者別名 |
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識別子Scheme |
WEKO |
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識別子 |
41026 |
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姓名 |
Uneta, Fumihiro |
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言語 |
en |
著者別名 |
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識別子Scheme |
WEKO |
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識別子 |
41027 |
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姓名 |
Futamata, Masami |
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言語 |
en |
著者別名 |
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識別子Scheme |
WEKO |
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識別子 |
41028 |
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姓名 |
Takahashi, Junichi |
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言語 |
en |
著者別名 |
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識別子Scheme |
WEKO |
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識別子 |
41029 |
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姓名 |
Kishi, Masami |
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言語 |
en |
抄録 |
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内容記述タイプ |
Abstract |
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内容記述 |
甜菜製糖工場から大量に排出されるライムケーキを有効利用するために, その固化方法および固化体の機能性について検討した。その結果, ライムケーキに助剤として水酸化カルシウム, および貝殻粉末を加え, 水蒸気一炭酸ガス雰囲気中150℃で処理することによって最大19.6MPaの圧縮破壊強度をもつ固化体を得ることができた。一方, ライムケーキは比表面積32m<SUP>2</SUP>/g, 半径1.5-2.5nmの細孔をもつ多孔体であり, その固化体は自律型調湿機能をもち, 内装用建材としての応用に期待できることがわかった。 In order to utilize the lime cake discharged from beet sugar factories effectively, we studied solidification methods and humidity self-control characteristics. We found that a solidified substance with high compressive strength (ca.19.6 MPa) can be obtained by heating a green compact consisting of lime cake, calcium hydroxide and scallop powder at 150°C in a steam-CO<SUB>2</SUB> atmosphere. In addition, lime cake has a high specific surface area (32m<SUP>2</SUP>/g) and pore radius of 1.5-2.5nm. We investigated the water vapor adsorption-desorption characteristics of the solidified substance. As a result, we consider it to be a candidate for humidity regulating materials and expect its application in building wall materials. |
書誌情報 |
廃棄物学会論文誌
巻 16,
号 4,
p. 280-286,
発行日 2005
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DOI |
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識別子タイプ |
DOI |
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関連識別子 |
http://doi.org/10.3985/jswme.16.280 |
出版者 |
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出版者 |
一般社団法人廃棄物資源循環学会(旧 廃棄物学会) |
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言語 |
ja |
著者版フラグ |
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言語 |
en |
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値 |
publisher |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |