WEKO3
アイテム
Acetobacter pasteurianus の酢酸発酵特性評価およびSCMフラスコ培養への適用
https://kitami-it.repo.nii.ac.jp/records/6762
https://kitami-it.repo.nii.ac.jp/records/676209aa5be3-5041-4e63-8148-b4c68c0b9554
| 名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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| Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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| 公開日 | 2007-04-09 | |||||
| タイトル | ||||||
| タイトル | Acetobacter pasteurianus の酢酸発酵特性評価およびSCMフラスコ培養への適用 | |||||
| 言語 | ja | |||||
| 言語 | ||||||
| 言語 | jpn | |||||
| 資源タイプ | ||||||
| 資源 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
| タイプ | departmental bulletin paper | |||||
| その他のタイトル | ||||||
| その他のタイトル | Factors Affecting Acetic Acid Fermentation using Acetobacter pasteurianus and the Application of a Shaken Ceramic Membrane Flask Culture System for High-Density Cultivation | |||||
| 言語 | en | |||||
| 著者 |
鳴海, 正樹
× 鳴海, 正樹× 田畠, 浩司× 菅野, 亨× 堀内, 淳一× 小林, 正義 |
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| 著者別名 | ||||||
| 識別子Scheme | WEKO | |||||
| 識別子 | 34157 | |||||
| 姓名 | Masaki, NARUMI | |||||
| 言語 | en | |||||
| 著者別名 | ||||||
| 識別子Scheme | WEKO | |||||
| 識別子 | 34158 | |||||
| 姓名 | Kouji, TABATA | |||||
| 言語 | en | |||||
| 著者別名 | ||||||
| 識別子Scheme | WEKO | |||||
| 識別子 | 34159 | |||||
| 姓名 | Tohru, KANNO | |||||
| 言語 | en | |||||
| 著者別名 | ||||||
| 識別子Scheme | WEKO | |||||
| 識別子 | 34160 | |||||
| 姓名 | Junichi, HORIUCHI | |||||
| 言語 | en | |||||
| 著者別名 | ||||||
| 識別子Scheme | WEKO | |||||
| 識別子 | 34161 | |||||
| 姓名 | Masayoshi, KOBAYASHI | |||||
| 言語 | en | |||||
| 抄録 | ||||||
| 内容記述タイプ | Abstract | |||||
| 内容記述 | Factors affecting acetic acid fermentation using Acetobacter pasteurianus were investigated. The growth of acetic acid bacteria was inhibited under the following conditions ; initial ethanol conc.>32(g/1), initial acetic acid conc.>32(g/1),pH<3.2 and culture temperature >40℃.The optimal temperature range for the bacteria growth was 20?35℃. A dense cell culture system using an SCM (shaken ceramic membrane) flask was then examined for efficient acetic acid fermentation. Consequently, the cell concentration reached approximately 10(g/1) after 20 days of cultivation. | |||||
| 言語 | en | |||||
| 書誌情報 |
ja : 北見工業大学研究報告 巻 31, 号 1, p. 11-16, 発行日 1999-09 |
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| フォーマット | ||||||
| 内容記述タイプ | Other | |||||
| 内容記述 | application/pdf | |||||
| 著者版フラグ | ||||||
| 言語 | en | |||||
| 値 | publisher | |||||
| 出版者 | ||||||
| 出版者 | 北見工業大学 | |||||
| 言語 | ja | |||||