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  1. 学術雑誌論文

Terahertz spectroscopy coupled with multivariate analysis for non-invasively evaluating flavonoids extracts from waste orange peels

https://kitami-it.repo.nii.ac.jp/records/2000483
https://kitami-it.repo.nii.ac.jp/records/2000483
1fc0c005-7197-4573-8fa6-f7f7fdfa913f
名前 / ファイル ライセンス アクション
foodcont137_108897.pdf foodcont137_108897.pdf (624 KB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2023-09-04
タイトル
タイトル Terahertz spectroscopy coupled with multivariate analysis for non-invasively evaluating flavonoids extracts from waste orange peels
言語 en
言語
言語 eng
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
その他のタイトル
その他のタイトル Innovatively identifying naringin and hesperidin by using terahertz spectroscopy and evaluating flavonoids extracts from waste orange peels by coupling with multivariate analysis
言語 en
著者 Chao-Hui Feng

× Chao-Hui Feng

en Chao-Hui Feng

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Chiko Otani

× Chiko Otani

en Chiko Otani

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Yuichi Ogawa

× Yuichi Ogawa

en Yuichi Ogawa

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Fourier transform far-infrared (FT-FIR) was exploited to evaluate the flavonoids content of orange extracts using Soxhlet extraction. The absorbance fingerprint spectra of hesperidin and naringin were identified in the range of 0.5 - 7 THz. Pre-treatments such as normalization, standard normal variate (SNV), multiplicative scatter correction (MSC), 1st and 2nd derivation were employed to enhance the robustness of the model performance. Partial least square regression model performed well to explain the relationship between THz spectra and concentrations of hesperidin and naringin, with the determination coefficients of prediction up to 0.99 (pre-treated by 1st deviation) for hesperidin and 0.97 for naringin, respectively. This study addressed the detection of hesperidin and naringin by using terahertz spectroscopy, which could potentially simplify the procedures to detect the flavonoids of orange extracts from waste orange peels.
言語 en
書誌情報 en : Food Control

巻 137, p. 108897, 発行日 2022-07
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0956-7135
DOI
識別子タイプ DOI
関連識別子 https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2022.108897
権利
言語 en
権利情報 c2022 Elsevier Ltd. All rights reserved.
出版者
出版者 Elsevier
言語 en
著者版フラグ
言語 en
値 author
出版タイプ
出版タイプ AM
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa
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Ver.1 2023-09-04 01:25:35.858649
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